FORDELER VED Å DATE PÅ NETT

Копирайтинг на норвежском языке о преимуществах знакомств в Интернете и о сайтах, которые предоставляют данную услугу. Текст написан нейтивом. 

Det er ikke mange årene siden mange syntes det var litt pinlig å innrømme at de hadde truffet partneren sin via en kontaktannonse. Å sette inn eller svare på en annonse av typen ”Noen som passer for deg”, eller å benytte seg av et kontakformidlingsbyrå, ble betraktet som en nødløsning for de som ikke kunne finne seg partner på annen måte. Inernett og sosiale medier har snudd dette fullstendig. Nettdating er nå den vanligste måten å få seg kjæreste, og det er gode grunner til dette.

Grenseløse muligheter

For folk flest er det begrenset hvor mange mennesker man har mulighet til å treffe i hverdagen. Det er de samme menneskene som går igjen på jobben, på utestedene man vanker, og i forbindelse med fritidsaktiviteter i nærmiljøet. De fleste er allerede gift eller i parforhold. På nett er det et hav av muligheter. Man kan treffe mennesker i nærheten av der man bor som ikke frekventerer de samme stedene som en selv, og som man ikke visste fantes. Man kan bevege seg utover eget distrikt, eget land og eget kontinent. Mulighetene er bokstavelig talt grenseløse.

Spar tid og penger

Det tar tid å bli kjent med nye mennesker. Ikke alle synes det er like morsomt å tilbringe helg etter helg på utesteder i håp om at den rette skal dukke opp. Det kan ta veldig lang tid før dette skjer, tid som kunne ha blitt brukt til hyggeligere ting. Og dyrt blir det også. Nettdating kan du holde på med når det passer deg, hvor du vil og hvor lenge du vil av gangen. Du kan bla gjennom profiler og chatte hjemme hos deg selv i fred og ro. Og fordi det er så mange flere å velge mellom, er sjansene store for å finne en man liker i løpet av relativt kort tid.

Rett på sak

På datingsidene vet du at de andre er i samme situasjon som deg. Single som aktivt prøver å finne en partner. Vi har alle visse forestillinger om hvilke egenskaper vi synes er viktige hos en potensiell kjæreste. De fleste har en formening om hva de foretrekker når det gjelder alder, religiøs eller politisk tilknytning, personlighet, utdannelse og interesser. På datingsider kan man søke blant profiler som stemmer overens med det man verdsetter. Og de du tar kontakt med, eller som kontakter deg, har også grunnleggende informasjon om hva du står for. Så slipper man å bruket tid og krefter på å prøve å bli kjent med noen som overhodet ikke har samme verdier som en selv.

Lettere å takle avvisning

Ingen liker å bli avvist. Når du bruker et nettdatingsbyrå blir profiler som overhodet ikke passer sammen ikke koblet mot hverandre. Når man har fred og ro på seg til å tenke på hva man skal si og spørre om er det lettere å kommunisere, og man kan føle seg frem i ro og mak. Hvis man blir avvist, eller selv har funnet ut at den man har chatted med antagelig likevel ikke er noe å følge opp, er det mye letter å takle avvisning på nett enn ansikt til ansikt.

 

Vær deg selv

Mange syns det er vanskelig å skrive egen profil. Det er fristende å fremstille seg som den man gjerne skulle vært, i stedet for den man er. Å pynte litt på virkeligheten gjør vel alle. Når man treffer nye mennesker er det normalt at man i utganspunktet viser seg fra sin beste side. Men ved å gi seg ut for å være en helt annen en den man er gjør man seg selv en bjørnetjeneste. Det er nok av mulige partnere på nett, og da er det vel bedre å være noenlunde ærlig fra starten? På den måten er sjansen for å etablere kontakt med noen som liker deg mye større. Og det er det vi alle ønsker: at noen skal være glad i oss som vi er!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.